Jdi na obsah Jdi na menu
 


Abhyanga - je relaxační, regenerační ajurvédská masáž (hlava, obličej, celé tělo)

Indikace -  při slabosti, omezené pohyblivosti kloubů, onemocnění svalů, při závislosti, nervovém onemocnění,  ženských potížích, při srdečně - cévních poruchách, ztuhlém rameni, psychických problémech, depresi a negativním myšlení, metabolickém onemocnění (obezita, podváha, sterilita)

Kontraindikace - u kožních onemocnění a infekcí, u nemocí cév, při lokálních zánětech, rakovině, hypertenzi, akutních onemocněních kloubů a kostí, po operaci s tendencí ke krvácení (žaludečních vředů, varixy), při nachlazení a během prvních tří dnů menstruace.

Medová masáž  je stará a osvědčená léčitelská metoda, která využívá výborných účinků medu (především detoxikačních). Masíruje se skutečným medem.

Při medové masáži působí léčivá síla včelího medu pokožkou přímo na organismus. Jsou tak vysávány staré usazeniny a jedy až z hloubky tělesných tkání. Přes reflexní zóny zad stimuluje masáž činnost orgánů těla, které k nim patří. Při onemocnění těchto orgánů se může podstatně podílet na jejich léčení.

Indikace: potíže krevního oběhu, alergie / ne na med/, revmatická onemocnění svalů a kloubů, artróza, žaludeční a střevní poruchy, plísňové onemocnění střev, pokožky nebo orgánů, chronické rýmy a choroby vedlejších dutin, chronický únavový syndrom, bolesti hlavy,nervové poruchy všeho druhu, potíže s usínáním a nespavostí, výtoky a menstruační potíže u žen, při všech stavech slabosti, ochabování vitality a výkonnosti, jaterní choroby, funkční poruchy slinivky břišní, slabosti ledvin, poruchy potence a neplodnosti, po operacích.

Kontraindikace:   při  vzniku  alergie  na  med,  v oblasti  otevřených   ran,   při poškození pokožky, ekzémech nebo vyrážkách,při tumorech, kvůli nebezpečí tvorby metastáz, při krvácení v těle - žaludeční vředy, krvácení žaludku, při vysokém očním tlaku, při trombóze, Infekčních chorobách.

Po masáži nepoužívat na ošetřená místa mýdlo ani jiné kosmetické přípravky (cca 8 hod.).

   

Lymfatická masáž umožňuje ovlivňovat lymfatický systém. Pomocí hmatových technik se stimuluje lymfa, která se prostřednictvím masáže dostane až do mízních uzlin, a tím se z těla daří odstraňovat různé a tělu škodlivé toxiny. Je prevencí proti celulitidě.

Indikace lymfodrenáže:

  • u zdravých lidí - z kosmetických důvodů (prokrvení, vyhlazení kůže, regenerace kůže), detoxikace, u sportovců na odstranění únavy, při namáhavém zaměstnání na regeneraci, u akné, proti migréně.
  • u nemocných - postižených lymfedémem

-      Kontraindikace lymfodrenáže:   otoky jiného původu (srdečního, ledvinového, jaterního původu) - jsou symetrické a mají i jiné příznaky - pacient bere léky,  akutní kožní záněty - růže,  akutní povrchní zánět žil - tromboflebitida,  akutní zánět hlubokých žil - flebotrombóza,  akutní celkové onemocnění - infekční onemocnění,   těhotenství, šestinedělí,  menstruace, neléčené a nedotečené nádory, po vyléčení ano, hnisavé otevřené rány, mateřská znaménka, akutní alergická onemocnění