Jdi na obsah Jdi na menu
 


Klasická masáž, Anticelulitida

10. 5. 2013

Klasická masáž      

Klasická masáž patří mezi manuální relaxační techniky působící okamžitě a jednorázově nejen na tělesný, ale i duševní stav masírované osoby. Odstraňuje únavu, ochablost, ztuhlost, zkrácení a bolestivost svalstva. Masáž se provádí hmaty, které ve svalech uvolňují únavové látky (kyselinu mléčnou), dále uvolňuje kožní napětí, prokrvení kůže a svalů, vstřebávání výronů a otoku a v neposlední řadě zlepšuje výživu tkání a odstraňuje bolest.

Je vhodná pro všechna onemocnění pohybového aparátu, poúrazové stavy nebo při rekonvalescenci. Doporučuje se při stavech po fyzickém vyčerpání nebo při svalové únavě

Anticelulitidní masáž

Tato masáž se zaměřuje na celulitidu, tzn. pomerančovou kůži. Celulitida je shluk tukových buněk, ve kterých jsou usazené toxiny vytvářející uzlíky díky vazivovým vláknům, které je obalují. Tyto buňky se vyskytují téměř všude mezi kůží a svalstvem. Proto rozšíření celulitu je možné téměř všude. Výjimku tvoří dlaně, chodidla a kůže na hlavě. Pomerančová kůže není jen kosmetickým nedostatkem, může se rozvinout v onemocnění podkožní tkáně.

Kontraindikace:  infekční onemocnění, záněty, pooperační stav , kožní problémy, otevřené rány, modřiny, popáleniny,  křečové žíly, cévní onemocnění, těhotenství (částečná kontraindikace)

Zdravotní rizika neléčené pomerančové kůže
křečové žíly, lymfatické edémy, otoky, bércový vřed
Doporučuje se kúra 10-12 ošetření, 2-3x týdně. Pak následuje udržovací ošetření 1x za měsíc.